AZ wint dankzij wondergoal Karlsson van dapper FC Groningen-tiental

21-12-2021 22:54

AZ heeft dinsdagavond een minimale overwinnig op FC Groningen geboekt. De Trots van het Noorden speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder, waar wist alsnog lang stand te houden. Een prachtige treffer van Jesper Karlsson deed Groningen uiteindelijk de das om.

Na drie minuten spelen stond het duel tussen AZ en Groningen al op zijn kop. Neraysho Kasanwirjo plantte zijn noppen op ongelukkige wijze in het been van Dani de Wit en moest gaan douchen van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Snel daarna leek Groningen een kansloze avond tegemoet te gaan, toen Yuki Sugawara scoorde namens AZ. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Daarna gooide Groningen de boel op slot achterin, waardoor het geduld van AZ werd beproefd.

Het bleef dan ook relatief lang 0-0 in het AFAS Stadion. Pas in de 68ste minuut werd de ban gebroken: Karlsson pegelde namens de thuisploeg van grote afstand raak. Daardoor moest Groningen meer initiatief nemen, wat de ploeg van Danny Buijs ook deed. Het leverde in de slotfase nog een aantal goede kansen op voor de bezoekers, maar het bleef 1-0.

Daardoor klimt AZ voor even naar de vijfde plek in de Eredivisie. Als FC Twente woensdagavond wint bij FC Utrecht, zakt de ploeg van Pascal Jansen echter weer een plek. Groningen is nu de nummer twaalf van de competitie.