Transfernieuws

'Meer details over contract Sangaré: clubs kunnen bekende transfersom neerleggen'

'Meer details over contract Sangaré: clubs kunnen bekende transfersom neerleggen'

18-01-2023 12:25 Laatste update: 12:29

Er is meer bekend over de clausule die Ibrahim Sangaré in zijn contract heeft staan bij PSV. De Ivoriaan is op te pikken voor een gelimiteerde transfersom, meldt Voetbal International.

Afgelopen augustus verlengde PSV het contract van Sangaré, die toen al een gelimiteerde transfersom in zijn contract had staan. Dat was een bedrag van 37,5 miljoen euro, een som die de Eindhovenaren door het verlengen van zijn contract weg wilden poetsen.

De Ivoriaan verlengde zijn contract en de genoemde gelimiteerde transfersom verdween uit het contract van de middenvelder, maar dat is maar tijdelijk. Volgens VI geldt de afkoopsom aankomende transferwindow weer, maar daar zit wel een paar haken en ogen aan. Geïnteresseerde clubs zullen voor een bepaalde, nog onbekende tijd toe moeten slaan.

De kans is groot dat Sangaré aan zijn laatste jaar bezig is in Eindhoven. De controleur werd vorige zomer al regelmatig in verband gebracht met de nodige clubs uit de Premier League, waarvan de kans groot is dat ze hun interesse aankomende zomer weer kenbaar zullen maken. Mocht PSV de Ivoriaan voor tientallen miljoenen verkopen, dan maakt het een hoop winst. In 2020 betaalden de Eindhovenaren 'slechts' negen miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!