Nieuws

Rulli klaar voor Klassieker met Ajax: 'Al gehoord van Martínez en Tagliafico'

Rulli klaar voor Klassieker met Ajax: 'Al gehoord van Martínez en Tagliafico'

18-01-2023 08:39

Gerónimo Rulli is blij met zijn overstap naar Ajax en heeft alle vertrouwen in een goede afloop van De Klassieker tegen Feyenoord. Dat laat de nieuwe doelman van de Amsterdammers weten in een interview met De Telegraaf.

De doelman heeft zijn huiswerk over De Klassieker mede dankzij wat oud-Ajacieden goed op orde. "Feyenoord heeft een goed team en van mijn Argentijnse vrienden Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico heb ik al gehoord dat de Clasico heel belangrijk is voor de club en de fans. Ze hebben me verteld over de rivaliteit. We gaan erheen om die drie punten mee naar huis te nemen."

Rulli heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn overstap naar Ajax. "Dit is een hele grote club. Eentje die thuishoort in het rijtje Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, AC Milan. Daarom heb ik 'ja' gezegd tegen Ajax, hoewel ik bij Villarreal CF in de Primera Division speelde en we bovenin meedraaiden. De historie van Ajax is gigantisch. Ik heb geen seconde getwijfeld. Het maakt niet uit dat de Eredivisie geen grote competitie is. Ik wilde bij Ajax spelen en nu ben ik hier."

Volgens de sluitpost zit er voldoende kwaliteit in de selectie om vol voor de landstitel te gaan. "Timber en Chico (Francisco Conceiçao, red.) bijvoorbeeld. Ik moet iedereen nog beter leren kennen en te weten komen hoe iedereen precies speelt. Dat is belangrijk. Maar Ajax heeft voldoende kwaliteit, heb ik gezien sinds mijn komst van Villarreal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!