Nieuws

Tadic spreekt vertrouwen uit in Schreuder: 'Bij Ten Hag ging het ook niet vanzelf'

Tadic spreekt vertrouwen uit in Schreuder: 'Bij Ten Hag ging het ook niet vanzelf'

18 januari - 08:00
0

Dusan Tadic benadrukt dat de selectie van Ajax alle vertrouwen heeft in trainer Alfred Schreuder. De aanvoerder van de Amsterdammers trekt een vergelijking met de periode onder Erik ten Hag.

Deze zomer vertrok Ten Hag naar Manchester United en Schreuder volgde hem op. Onder de nieuwe trainer loopt het nog niet op rolletjes in Amsterdam. "Volgens mij is het vergelijkbaar met de eerste periode van Erik ten Hag bij Ajax", begint Tadic tegenover Voetbal International. "Hij moest ook de boel naar zijn hand zetten en dat ging lang niet allemaal vanzelf en met succes. Voor deze trainer geldt hetzelfde."

"Onze band is goed, maar ik durf ook kritisch te zijn en mezelf uit te spreken", vervolgt de Serviër. "Ik geef dat ook medespelers mee. Doe dat, ook bij de technische staf, want we moeten het met elkaar doen." Tadic heeft vertrouwen in zijn coach. "Alfred Schreuder is een goede trainer, dat heeft hij al vaak bewezen. De selectie heeft ook vertrouwen in de trainer, maar daarover praten is niet belangrijk. Wij moeten het doen op het veld en gewoon winnen. Zo was het bij Erik ten Hag en zo is het nu bij Alfred Schreuder."

"We moeten met elkaar tegenslagen overwinnen, rustig blijven en jagen op de ommekeer. We doen mee om drie prijzen, we kunnen nog alles winnen dit seizoen", doelt Tadic op de Europa League, de landstitel en de KNVB beker. "Ik merk goede en frisse energie in de ploeg. Het verleden mag niet meer tellen, we hebben nu niets en moeten de schaal pakken. Dat moet bij iedereen leven, elke dag opnieuw."

In The King of Manchester worden wekelijks de prestaties van Ten Hag bij Manchester United besproken. Luister hem hier: 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie