Nieuws

Blind kreeg na verrassende overstap naar Bayern München een berichtje van Van Gaal

Blind kreeg na verrassende overstap naar Bayern München een berichtje van Van Gaal

17-01-2023 20:45 Laatste update: 21:07

Daley Blind is Louis van Gaal ontzettend dankbaar. De verdediger van Bayern München debuteerde onder de oud-bondscoach in het Nederlands elftal en werd door hem naar Manchester United gehaald.

Blind heeft veel mooie momenten beleefd met Van Gaal en dat zal hem altijd bijblijven. "Louis van Gaal heeft een grote impact gehad op mijn carrière", vertelt Blind op de clubsite van Bayern. "Hij heeft mij laten debuteren voor Oranje, ik debuteerde onder hem op het WK van 2014. Daarna bracht hij me naar Manchester United. Ik ben erg dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor mij. Ik hoop dat ik hem terug heb betaald met mijn wedstrijden en kwaliteiten op het veld. Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje van hem, hij was heel blij voor me en wenste me al het beste toe."

Blind verkaste deze winter van Ajax naar Bayern, nadat hij in Amsterdam niet meer kon rekenen op een basisplaats. De verdediger zou ook niet door één deur kunnen met trainer Alfred Schreuder. Na zijn transfervrije vertrek bij Ajax probeerde onder meer PSV toe te slaan, maar Blind koos voor Bayern.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!