Nieuws

Braafheid over Bayern-periode: 'Ik schaamde me letterlijk als ik niet speelde'

Braafheid over Bayern-periode: 'Ik schaamde me letterlijk als ik niet speelde'

17-01-2023 17:51 Laatste update: 17:52
1

Edson Braafheid kende een zware periode toen hij de overstap van FC Twente naar Bayern München maakte. In gesprek met ESPN vertelt de voormalig Oranje-international kreeg te maken met prestatiedruk.

Braafheid, die tegenwoordig samen met Gianni Zuiverloon jonge spelers op mentaal vlak probeert te helpen, stond gedurende de beginfase van zijn profcarrière enorm sterk in zijn schoenen. "Qua karakter geloofde ik eigenlijk heel erg in mezelf. En waar ik mezelf tegen ben gekomen is bij Bayern München. Ik was ook altijd heel erg overtuigd van: wat is druk, ik bepaal de druk. Dus die instelling had ik. Totdat je niet meer speelt", vertelt de voormalig linksback.

"Dat vrat mij van binnen op en ik wist gewoon niet hoe ik daarmee om moest gaan", vervolgt Braafheid. "Dus ego kwam heel vaak bij mij om de hoek kijken. Ik schaamde me letterlijk als ik niet speelde. Had ik maar een ander perspectief meegekregen van buitenaf. Edson je speelt bij Bayern München. Elke selectiespeler zou bij elke andere club een grote kans maken om in de basis te staan. Dus relax. Waar maak je je druk om. Geniet, wees meer in het moment."

Braafheid was echter altijd gefocust op het feit dat hij moest spelen. "Ook met de druk van het Nederlands Elftal toentertijd. Ik heb gekozen om naar Celtic te gaan om maar aan spelen toe te komen. Dus het presteren neemt heel vaak je kop en emoties over."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!