Transfernieuws

Daar is de bevestiging: AZ ziet mislukte miljoenenaankoop bij Deense club tekenen

Daar is de bevestiging: AZ ziet mislukte miljoenenaankoop bij Deense club tekenen

17-01-2023 15:47 Laatste update: 15:54
2

Håkon Evjen maakt per direct de overstap van AZ Alkmaar naar Brøndby IF. De 22-jarige Noorse aanvaller wordt definitief overgenomen door de Deense topclub.

Evjen had nog een contract tot medio 2024 bij de Alkmaarders. Brøndby en AZ bereikten een akkoord over het afkopen van dat contract. Evjen maakte in januari 2020 de overstap van FK Bodø/Glimt naar AZ, maar wist nooit te overtuigen bij de Alkmaarders. In 67 wedstrijden scoorde Evjen zeven keer en gaf hij vijf assists.

"Met de toegenomen concurrentie binnen de selectie had Håkon minder uitzicht op speelminuten dan waar hij logischerwijs op gehoopt had", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de transfer. "We hebben de afgelopen jaren bij momenten de klasse van hem gezien, waaronder zijn belangrijke doelpunt uit bij Jablonec. Håkon is een fijne persoonlijkheid om mee te werken. We gunnen hem dan ook veel succes in de rest van zijn loopbaan."

Het is onbekend hoeveel AZ voor de aanvaller ontvangt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!