Nieuws

Ajax en PSV opgelet: Afrika Cup lijkt gewoon door te gaan

Ajax en PSV opgelet: Afrika Cup lijkt gewoon door te gaan

21-12-2021 21:58 Laatste update: 22:43

De Afrika Cup zal in januari gewoon doorgaan. Dat benadrukt Patrice Motsepe, de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Door de uitbraak van de omikron-variant van het coronavirus was er twijfel of het toernooi wel kon plaatsvinden.

Meerdere clubs hoopten dat de Afrika Cup niet afgewerkt zou worden. Het toernooi kruist met de nationale competities en in sommige landen moeten spelers mogelijk in quarantaine na deelname aan de Afrika Cup. In gesprek met onder meer de BBC vertelt Motsepe echter dat het eindtoernooi gewoon in januari 2022 zal plaatsvinden. 

"Ik ben op 7 januari in Kameroen met mijn vrouw en kinderen aanwezig om deze ongelooflijke wedstrijd te bezoeken", doelt de voorzitter op de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso.

Voor Ajax en PSV zou het doorgaan van de Afrika Cup geen goed nieuws zijn. Als het toernooi wordt gespeeld, staat onder meer de topper tussen de nummer één en twee van de Eredivisie op de rol. Het lijkt zeker dat spelers als Sébastien Haller, Andre Onana en Ibrahim Sangaré actief zullen zijn op de Afrika Cup, waardoor ze de topper moeten laten schieten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!