Transfernieuws

'Ajax neemt afscheid van veelbesproken Ocampos, terugkeer naar Sevilla is rond'

'Ajax neemt afscheid van veelbesproken Ocampos, terugkeer naar Sevilla is rond'

17-01-2023 13:13
1

Lucas Ocampos trekt de deur bij Ajax definitief achter zich dicht. Relevo meldt dat de terugkeer naar Sevilla FC in kannen en kruiken is.

Volgens Relevo heeft Sevilla de Amsterdammers de afgelopen dagen onder druk gezet om zo weinig mogelijk geld aan de deal kwijt te zijn. Ocampos werd dit jaar door de Andalusiërs uitgehuurd aan Ajax, maar de Argentijn mislukte compleet in Amsterdam.

De negen miljoen euro die met de deal gemoeid was, komt grotendeels voor Ajax' rekening. Sevilla zal iets meer dan één miljoen euro niet meer ontvangen, terwijl ook het volledige salaris van Ocampos weer wordt overgenomen. Het gebrek aan andere mogelijkheden voor Sevilla heeft ervoor gezorgd dat de deal in een stroomversnelling kwam.

Ocampos kwam uiteindelijk tot zes wedstrijden voor Ajax. Daarin kwam de Argentijn niet tot scoren en gaf hij ook geen assists. Deze zomer leken de Amsterdammers de aanvaller nog voor een miljoenenbedrag over te nemen, maar de Raad van Commissarissen stak daar een stokje voor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!