Nieuws

'Mooiste supporters die er zijn, maar een bepaald gedeelte moet in een inrichting'

'Mooiste supporters die er zijn, maar een bepaald gedeelte moet in een inrichting'

17-01-2023 12:31 Laatste update: 12:31

Willem van Hanegem vindt het jammer dat er in aanloop naar de Klassieker van komende zondag maatregelen genomen zijn. Het Feyenoord-icoon is van mening dat een klein gedeelte van de supporters het verpest voor de rest.

Feyenoord heeft besloten om voor álle vakken in De Kuip netten te hangen. "Nu ga je tegen Ajax spelen en dan moeten er weer allemaal maatregelen genomen worden voor het hele stadion, omdat er altijd een stelletje van die sufferds zijn die bedenken wat ze deze keer weer kunnen doen. Als je een beetje intelligentie hebt, haal je dat toch niet in je hoofd?", aldus Van Hanegem in zijn eigen podcast bij AD.

Het clubicoon van Feyenoord weet dat het ook bij Ajax gebeurt, maar baalt ervan dat de fans van 'zijn cluppie' niet slimmer zijn. "Het zijn de mooiste supporters die er zijn, maar je hebt er een klein gedeelte bij waarvan je denkt: die horen gewoon in een inrichting. Voor die wedstrijd dan he, niet hun hele leven."

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt zondagmiddag om 14.30 uur afgewerkt in De Kuip. Koploper Feyenoord heeft vijf punten meer dan nummer drie Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!