Nieuws

Richarlison openhartig over WK-uitschakeling: 'Erger dan familielid verliezen'

Richarlison openhartig over WK-uitschakeling: 'Erger dan familielid verliezen'

17-01-2023 11:06 Laatste update: 11:11

Richarlison heeft het nog altijd zwaar met de uitschakeling van Brazilië op het WK in Qatar. De Goddelijke Kanaries werden in de kwartfinale na strafschoppen uitgeschakeld door Kroatië.

"Het was een klap, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. Ik denk dat het nog erger was dan het verliezen van een familielid", aldus een teleurgestelde Richarlison tegenover ESPN. "Het was moeilijk om ons te herpakken, maar we moeten door. Ik ben jong en heb nog één of twee WK's te gaan. Ons doel was om kampioen te worden. Ik heb een mooi doelpunt gemaakt, maar we gingen daarheen om de cup te pakken."

De aanvaller van Tottenham Hotspur speelde afgelopen weekend de derby tegen Arsenal. Richarlison kreeg het aan de stok met keeper Aaron Ramsdale, nadat hij op provocerende wijze het Arsenal-logo kuste. "Het beviel me niet dat hun keeper de overwinning gingen vieren voor de neus van onze fans. Dat is vrij respectloos richting onze fans", stelt de Braziliaan. "Hij heeft zijn eigen fans, hij moet het met hen gaan vieren en niet tof gaan staan doen voor onze fans. Je moet respect tonen voor andere teams."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!