Nieuws

Koeman wordt maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje

Koeman wordt maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje

17-01-2023 10:51

Ronald Koeman wordt maandag door de KNVB gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 59-jarige voetbaltrainer is officieel alweer in dienst bij de Nederlandse voetbalbond.

De KNVB bereikte in april een overeenkomst met Koeman over de terugkeer als bondscoach. Op 23 januari zal de opvolger van Louis van Gaal in Zeist officieel worden gepresenteerd. Zijn assistenten Erwin Koeman, Sipke Hulshoff en Patrick Lodewijks zijn ook aanwezig bij het persmoment. De voormalig hoofdtrainer van onder meer Ajax, Everton en FC Barcelona zal tot en met het WK van 2026 aan het roer staan bij het Nederlands elftal.

De geboren Zaandammer was tussen februari 2018 en de zomer van 2020 ook al bondscoach. Hij haalde destijds de Nations League-finale en dwong kwalificatie voor het EK van 2020 af. Hij was tijdens dit eindtoernooi al weg bij Oranje, vanwege zijn 'trainersdroom' bij FC Barcelona.

Het tweede ambtstermijn van Koeman bij Oranje begint met een uitwedstrijd tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. Dit duel wordt pas op 24 maart gespeeld. Drie dagen later is Gibraltar de tegenstander in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!