Transfernieuws

'AZ lijkt aanvaller te verliezen: miljoenenaankoop op weg naar Denemarken'

'AZ lijkt aanvaller te verliezen: miljoenenaankoop op weg naar Denemarken'

17-01-2023 08:29

Håkon Evjen lijkt op weg naar de uitgang bij AZ Alkmaar. De aanvaller annex middenvelder is dichtbij een overstap naar het Deense Brondby IF.

Dat meldt TV2. Evjen kwam tot op heden nooit helemaal uit de verf bij AZ en werd nooit een onbetwiste basisspeler. De Noorse aanvaller begon dit seizoen wel vaak in de basis, maar na een enkelblessure moest Evjen het weer doen met een reserverol. AZ en Brondby onderhandelen momenteel over een transfersom. Het contract van Evjen loopt immers tot medio 2024, waardoor er een geldbedrag op tafel moet worden gelegd door de Denen.

Evjan kwam in de zomer van 2020 voor 2,5 miljoen euro over van het Noorse Bodø/Glimt. Ook andere clubs in de Eredivisie waren destijds geïnteresseerd in de Noorse voetballer. De aanvaller speelde tot dusver 67 duels voor de Alkmaarders, waarin de Noor zeven keer scoorde en vijf assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!