Nieuws

Onbegrip over prestaties PSV: Ik weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt

Onbegrip over prestaties PSV: "Ik weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt"

17-01-2023 07:53

PSV verspeelde zondagmiddag tegen de tien man van Fortuna Sittard wederom punten (2-2). Aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport zijn ze niet te spreken over de prestaties van de Eindhovenaren.  

Jan van Halst zag PSV op alle fronten afgetroefd worden. "Je bent aan het hangen en wurgen. En ineens staan er in de 96ste (!) minuut vijf spelers in het zestienmeterbied van Fortuna. Vijftien seconden later heeft PSV een ondertal voor het eigen doel. Daar snap ik helemaal niets van. Is daar niemand in het elftal die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden? Die wedstrijd moeten ze killen."

"Je moet leiders hebben", voegt Ruud Gullit daaraantoe. "Er is niemand op het middenveld die spelers terecht zal wijzen. Maar het moet wel uit het elftal zelf komen", aldus Gullit. Van Halst valt hem in de rede. "Of van de kant? Er zitten geen tachtigduizend man, hè. Dan kan je als trainer best coachen. Als je die Joey Veerman naar voren ziet rennen, dan moet je roepen dat hij terug moet. Hoe kan dit? Dit mag niet. Ik heb vol verbazig gekeken. Het is zo pijnlijk. Je moet ten koste van alles kampioen willen worden."

"Ik weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt", aldus Gullit. "Ik denk dat men hem wel aardig vindt. Een goede gozer die ze tijd willen geven. Maar tijd, bij PSV? Je moet presteren. Het verschil is dat bij Ajax iedereen heeft mening heeft. De pers is er iedere dag. Ze volgen alles en er is veel meer kritiek. Op De Herdgang niet, daar is het lekker rustig."

Ronald Waterreus ziet een verschil tussen de trainer en speler Ruud van Nistelrooy. "Ruud is een roofdier. Een winnaar. Hij hoeft die 1-3 helemaal niet meer te maken. Dat zit niet in zijn karakter. Maar hij moet het wel vanaf de bank aangeven. Al krijg ik steeds vaker het idee dat Roger Schmidt in de afgelopen twee jaar dingen zag, die wij gemist hebben. Hij zal gevoeld hebben dat het te lief is. Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez, het zijn gewoon spelers met internationale ervaring. Die horen te doen wat Ruud zegt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!