Reactie

Blind lag ook eens in de clinch met Ten Hag: 'Kon moeilijk omgaan met reserverol'

Blind lag ook eens in de clinch met Ten Hag: 'Kon moeilijk omgaan met reserverol'

16-01-2023 20:34

Daley Blind heeft zich eerder lastig opgesteld bij Ajax, meldt De Telegraaf. Clubwatcher Mike Verweij stelt dat de naar Bayern München vertrokken verdediger het afgelopen seizoen ook al eens aan de stok had met Erik ten Hag.

Na een moeilijke periode tussen Blind en Alfred Schreuder werd het contract van eerstgenoemde eind 2022 ontbonden. Ajax liet de 32-jarige verdediger met de transfervrije status op zoek gaan naar een nieuwe club, waarbij de keuze op Bayern is gevallen. "Wat je hoort is dat hij, ook in de periode van Erik ten Hag, heel moeilijk om kon gaan met een reserverol", begint Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast.

Niet alleen Schreuder, maar ook Ten Hag kreeg te maken met een morrende Blind toen hij op de bank belandde. "Er was een uitwedstrijd tegen AZ, waar hij op de bank zat. Toen heeft hij heel grote problemen gehad met Erik ten Hag", vervolgt de journalist, die stelt dat de scheurtjes in de relatie met Schreuder zijn ontstaan in Glasgow, waar niet Blind maar Devyne Rensch in de ploeg kwam voor de geblesseerde Owen Wijndal.  

"Daar gebeurde iets voor de dug-out", aldus Verweij. "Blind liep wel warm. Er was een heel kort gesprek met Schreuder en toen ging hij weer zitten. Ik denk dat Schreuder heeft geroepen: iets enthousiaster mag wel of een beetje normaal warmlopen is niet teveel gevraagd. Vanaf dat moment is het fout gegaan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!