Nieuws

De Mos kritisch op PSV-selectie: 'Kwaliteit ontbreekt, ze kregen zoveel kansen'

De Mos kritisch op PSV-selectie: 'Kwaliteit ontbreekt, ze kregen zoveel kansen'

16-01-2023 19:44 Laatste update: 20:04

Aad de Mos is kritisch op de spelers van PSV na het punterverlies van de Eindhovenaren in Sittard (2-2). Volgens de voormalig trainer mist het in Eindhoven aan kwaliteit en fanatisme.

Fortuna kwam laat in de wedstrijd terug door een penalty, maar volgens De Mos hadden de Eindhovenaren de drie punten al lang binnen moeten hebben. "Tactisch is het niet goed afgestemd", concludeert de 75-jarige De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "En afgezien van die laatste goal: de kwaliteit ontbreekt voorin ook, want voor rust had je er al twee of drie moeten maken. Ze kregen zoveel kansen, 32 in totaal."

Met maar twee punten uit drie wedstrijden moet er het nodige veranderen volgens De Mos, maar het zit hem volgens hem ook in de kleine dingen. "Luuk de Jong mag ook wat meer gas gaan geven. Ik mis het fanatisme bij hem, zoals hij dat had in zijn vorige periode in Eindhoven." Tactisch heeft de Hagenaar nog wat advies voor trainer Ruud van Nistelrooij. "El Ghazi is nog niet goed genoeg. Simons moet naar links, en Veerman op tien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!