Nieuws

'Schreuder kan met zo'n speler tegen Feyenoord een heel groot statement maken'

'Schreuder kan met zo'n speler tegen Feyenoord een heel groot statement maken'

16 januari - 16:42 Laatste update: 17:14
0

Alfred Schreuder moet in de verdediging nog de nodige puzzel leggen voor De Klassieker tegen Feyenoord. Met het wegvallen van Devyne Rensch is de spoeling dun achterin. In Kick-off de podcast worden de nodige opties besproken, waaronder een heel opvallende.

In de podcast van De Telegraaf wist chef voetbal Valentijn Driessen niet wat hij zag bij Ajax. De Amsterdammers speelden met het nodige geluk gelijk tegen FC Twente en hielden de bal niet in de ploeg. "Édson Álvarez heeft hetzelfde probleem als Jorge Sánchez en Calvin Bassey, die kunnen niet voetballen. Als je er dan drie van hebt, komt alles op de rug van Timber neer. Dan is Ajax natuurlijk wel heel makkelijk uit te schakelen."

Ajax-watcher Mike Verweij denkt dat Schreuder het over een andere boeg moet gooien. "Schreuder moet een heel nieuw elftal gaan formeren, dat is een heel grote transformatie. Als je dan een mega-talent als Jorrel Hato hebt... misschien is het iets te vroeg, maar ik kan me herinneren dat Henk ten Cate ooit Gregory Van der Wiel moest opstellen en die kwam ook als een heel grote verrassing. Dat pakte heel goed uit. Schreuder kan een enorm statement maken door zo iemand neer te zetten. Daar kan je ook de harten van de fans weer mee veroveren. Je vraagt veel van een zestienjarige jongen, maar dat is wel typisch des Ajax." Hato maakte tijdens het bekerduel met FC Den Bosch zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie