Nieuws

'Rensch ontbreekt tijdens Klassieker, Tannane kijkt tegen langere schorsing aan'

'Rensch ontbreekt tijdens Klassieker, Tannane kijkt tegen langere schorsing aan'

16-01-2023 13:05

Devyne Rensch en Oussama Tannane pakten de afgelopen speelronde spraakmakende rode kaarten in de Eredivisie en hebben hun mogelijke straf te horen gekregen van de aanklager betaald voetbal. Rensch krijgt een schorsing van één wedstrijd opgelegd, terwijl Tannane langer buiten de lijnen moet blijven. 

Ajax had het lastig tegen FC Twente en dat kwam Rensch duur te staan. De verdediger trok aan de noodrem bij de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel en kreeg bij de val van beide spelers de schoen van Van Wolfswinkel hard in zijn gezicht. Rensch verliet per brancard het veld, maar doet het naar omstandigheden goed, liet trainer Alfred Schreuder na afloop van het duel weten. Rensch zal De Klassieker naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan.

Tannane maakte een slaande beweging in de verhitte Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. De aanvallende middenvelder greep tegenstander Kacper Kozlowski bij de keel en deelde vervolgens een tik uit. Tannane wacht een straf van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dogan Erdogan krijgt een straf van drie wedstrijden na zijn overtreding in het duel met Fortuna Sittard en PSV. De speler ging hard door op Luuk de Jong en raakte de spits op de knie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!