Nieuws

Borst ziet 'stevig' genestelde Ten Hag bij United: 'Er kwam geen muisje doorheen'

Borst ziet 'stevig' genestelde Ten Hag bij United: 'Er kwam geen muisje doorheen'

16-01-2023 09:41 Laatste update: 09:44

Erik ten Hag heeft Manchester United na een moeilijke start aan de praat gekregen. Hugo Borst heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad louter lof over voor de Nederlandse manager. Hij stelt dat Ten Hag stevig is genesteld en vindt de teamdiscipline indrukwekkend.

'De herfstvakantie is gehaald, kerstmis is voorbij en Erik ten Hag zit er nog. En hoe. Heel stevig.' United won voor de negende keer op rij in alle competities. Bovendien behaalde Ten Hag een record door het snelst twintig zeges te boeken. Daarmee verslaat hij Louis van Gaal en de grootste manager van The Red Devils ooit; Sir Alex Ferguson.

Borst vond de wijze waarop Manchester United de mannen van Pep Guardiola in toom hield geweldig. 'Overal staan de voetballers gestaffeld, overal geven ze elkaar dekking. Er komt geen muisje doorheen. Het Haaland-monster werd niet bereikt. De weg naar de snelle spits was afgesloten. Dat Erik ten Hag dit van zijn spelers eist, weten we natuurlijk. Hij heeft bij Ajax wonderen verricht. Alleen, dat was in Nederland. Dat hij dit realiseert in de competitie waar het beste voetbal ter wereld wordt gespeeld is knap. Waar eindigt dit?'

De columnist las een stuk in The Guardian waarin stond dat 'het kampioenschap waarschijnlijk te vroeg komt, maar dat de club op de juiste weg is'. Hij is het ermee eens. 'Daar staat nou niets stelligs of schreeuwerigs. Je moet niet schromen om genuanceerd te zijn'. Daarmee doelt Borst op de Italiaan Alessandro Nesta, die een aantal maanden geleden helemaal niets zag in de aanstelling van Ten Hag in Manchester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!