Nieuws

Van Hanegem ziet kwakkelend PSV bij Fortuna: 'Dat was toch echt vreselijk'

Van Hanegem ziet kwakkelend PSV bij Fortuna: 'Dat was toch echt vreselijk'

16-01-2023 09:03

De topclubs in de Eredivisie laten het in 2023 vooralsnog afweten. Zowel Ajax als PSV wisten in het nieuwe jaar nog geen competitiewedstrijd te winnen. Willem van Hanegem heeft het in zijn column in het Algemeen Dagblad onder meer over de besluiteloosheid van de Eindhovenaren.

'PSV in Sittard, dat was toch echt vreselijk', aldus De Kromme. 'PSV laat in niets zien wat ze willen. En als je tegen tien man ook nog eens een voorsprong verspeelt tegen Fortuna, dan heb je ook mentale problemen. Ze zien daar liever de Mexicaan Guti. Terwijl er toch totaal geen voetbal in dat elftal zit. Joey Veerman gaat soms als een verwende kleuter naar de kant bij een wissel, maar hij brengt wel creativiteit. Ook Xavi Simons zag ik deze keer maar rennen en rennen met de bal.'

Hij constateert dat PSV te vaak 'maar wat met de bal doet'. 'In dat opzicht zijn FC Twente, AZ en Feyenoord echt een stuk verder. Dat moet ze bij PSV en Ajax te denken geven.'

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, op vijf punten achter koploper Feyenoord. Komende zaterdag treedt het om 20.00 uur in het Philips Stadion aan tegen Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!