Nieuws

Cillessen sprak met Lodewijks: 'Een schone lei bij Oranje? Daar ga ik wel voor'

Cillessen sprak met Lodewijks: 'Een schone lei bij Oranje? Daar ga ik wel voor'

16-01-2023 06:57

Tijdens de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC kreeg Jasper Cillessen zondagmiddag bezoek van Patrick Lodewijks. De keeperstrainer van het Nederlands elftal deed een ronde langs meerdere Oranje-kandidaten, en sprak zodoende ook met Cillessen. Na afloop vertelde de 33-jarige NEC-goalie over de stand van zaken richting de aanwezige pers.

"Het ging vooral over hoe het met me gaat. Ik vond het een positief gesprek. Ik zit lekker in mijn vel. We gaan zien wat de toekomst brengt", aldus Cillessen. Hij stelt er verder niet zoveel over kwijt te kunnen. "Ik moet blijven presteren, dan zien we in maart wel hoe de selectie eruit ziet. Een schone lei bij Oranje? Daar ga ik wel voor."

Cillessen stond vlak voor het WK in Qatar in de spotlights. Hij viel opvallend genoeg af voor de definitieve selectie. Velen stelden dat dat mede om zijn persoonlijkheid kwam, maar bondscoach Louis van Gaal bevestigde dat nooit. De doelman sprak daarom een tijdje niet met de media en kreeg steun vanuit allerlei kanten. Tegen Vitesse hield hij zondag de nul, al leverde het geen overwinning op: 0-0.

"Ik stapte met een goed gevoel van het veld", zo vervolgt hij. "We hebben ruim een uur met een man minder gespeeld. We hielden het achterin dicht en kregen nog wat kansen. We hebben getraind op het spelen met tien man. We kregen na de rode kaart eigenlijk nog meer ruimte. Na rust was dat lastiger, maar we hielden ons goed staande."

De Nijmeegse talisman stelt ten slotte dat clubs met eventuele interesse niet hoeven te bellen voor zijn diensten. "Ik heb mooie jaren gehad in het buitenland en heb niet per se de drive om nog een stap omhoog te zetten. Zeg nooit nooit, maar ik ben bewust teruggekeerd bij NEC. Ik ben hier met een bepaald gevoel en een plan gekomen en dat geef ik niet zomaar op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!