Wedstrijdverslag

Paris Saint-Germain moet boeten voor sparen Mbappé en verliest wéér in Frankrijk

Paris Saint-Germain moet boeten voor sparen Mbappé en verliest wéér in Frankrijk

15-01-2023 22:52

Paris Saint-Germain heeft opnieuw een wedstrijs verloren in de Ligue 1. De Parijzenaren gingen zondagavond met 1-0 onderuit tegen Stade Rennes, waardoor het nummer twee RC Lens steeds dichterbij ziet komen.

Met Lionel Messi en Neymar in de basis begon PSG aan het duel met Stade Rennais. De Fransen hielden Kylian Mbappé op de bank, die net was teruggekeerd van zijn vakantie. Hugo Etkitike – de spits die afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag aan de selectie werd toegevoegd – begon in de punt.

In de eerste helft had de Franse kampioen het beste van het spel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. PSG domineerde wel, maar Rennes-doelman Steve Mandanda hoefde geen enkele keer in actie te komen. Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf bracht Christophe Galtier Mbappé alsnog in de ploeg. De Franse ster gaf hoop, maar zag zijn ploeg toch in de problemen komen: Hamari Traoré wist de bal in de verre hoek te plaatsen: 1-0.

Toch was het Mbappé die gevaar stichtte voor de Fransen. De snelle spits kwam oog in oog met Mandanda, maar schoot hoog over. Het was vrijwel het enige wapenfeit aan de kant van de Franse kampioen, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef. Door de verliespartij nadert Lens op drie punten. De nummer twee deed wel wat het moest doen door te winnen met 1-0 van AJ Auxerre.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!