Breaking news

Barcelona geeft Real het nakijken in Clásico: Xavi pakt eerste prijs als trainer

Barcelona geeft Real het nakijken in Clásico: Xavi pakt eerste prijs als trainer

15-01-2023 21:53 Laatste update: 22:01

Barcelona heeft Real Madrid verslagen in de Clásico en mag zich de winnaar van de Spaanse Supercopa noemen. De Catalanen waren heer en meester in het Saudi-Arabische Riyad en wonnen met afgetekende cijfers: 1-3.

Met Frenkie de Jong in de basis en Memphis Depay op de bank begon Barcelona de Clásico tegen Real Madrid, waar weer plek was voor Luka Modric. De Catalanen begonnen scherp een het duel en dat resulteerde al bijna snel in de voorsprong. Ronaldo Araujo kwam een teenlengte te kort bij een scherpe vrije trap van Pedri. Vlak na dat moment leek Barça alsnog de leiding te pakken, maar Robert Lewandowski stuitte op de baal, waarna Alejandro Baldé hopeloos over en naast schoot.

Het was Real Madrid dat via een kopbal van Karim Benzema een stootje terug gaf, maar halverwege de eerste helft gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Na slordig uitverdedigen wist Lewandowski Gavi in stelling te brengen, die Thibaut Courtois kansloos liet: 0-1. Kort voor rust werd het nog mooier voor de blauw-roden. De rollen waren dit keer omgedraaid: De Jong bediende Gavi op het juiste moment, die de Pool een niet te missen kans bood: 0-2.

Na de rust was het Barcelona dat op zoek ging naar meer. De Catalanen kregen na vijf minuten in het tweede bedrijf een levensgrote kans, maar Ousmane Dembélé had het vizier niet op scherp. Waar De Koninklijke iets meer begon te drukken, was het Barça dat uiteindelijk de genadeklap gaf. Het was opnieuw Gavi die een ploeggenoot succesvol bediende. Die ploeggenoot was Pedri. De Spanjaard scoorde voor het eerst in de Clásico en bezegelde daarmee de Catalaanse zege. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd mocht ook Memphis nog even invallen. Het slotakkoord kwam op naam van Karim Benzema, die een afgeslagen bal nog achter Marc-André Ter Stegen wist te werken.

De overwinning van Barcelona is een extra speciaal moment voor Xavi Hernández. De Spaanse oefenmeester pakt zijn eerste prijs met de club waar hij er als speler al zo veel mee won.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!