Opstellingen

El Clásico: De Jong opnieuw in de Barça-basis, Modric keert terug bij Real Madrid

El Clásico: De Jong opnieuw in de Barça-basis, Modric keert terug bij Real Madrid

15-01-2023 20:02

FC Barcelona en Real Madrid hebben bekend gemaakt welke 22 spelers gaan spelen in de Clásico die gaat uitmaken wie er met de Spaanse Supercopa vandoor gaat. Aan de kant van de Catalanen is er wederom plaats voor Frenkie de Jong.

De Jong kreeg de voorbije dagen wat kritiek in Spanje, maar krijgt gewoon het vertrouwen van trainer Xavi Hernández. De Spaanse oefenmeester heeft daarnaast plaats voor Andreas Christensen, Alejandro Baldé en Sergio Busquets, die de plaatsen innemen van de nog tegen Real Betis spelende Sergi Roberto, Jordi Alba en Raphinha. Voor Memphis Depay is er een plekje gereserveerd op de bank. De Oranje-vedette staat voor een transfer naar Atlético Madrid.

Ook Carlo Ancelotti voert een aantal wijzingen door ten opzichte van de halve finale tegen Valencia. De Italiaan geeft de voorkeur aan Luka Modrić, Daniel Carvajal en Ferland Mendy, in plaats van Rodrygo, Lucas Vazquez en Nacho.

Het duel tussen Barcelona en Real Madrid gaat om 20.00 van start.

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy; Modrić, Camavinga, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Christensen, Baldé; Gavi, Busquets, De Jong; Dembélé, Lewandowski, Pedri.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!