PEC Zwolle boekt ruime zege op Heracles Almelo en is de nieuwe koploper van de KKD

15-01-2023 17:05 Laatste update: 17:07

PEC Zwolle heeft gouden zaken gedaan in het duel met Heracles Almelo. De Blauwvingers waren met 0-3 te sterk en grijpen de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

Samir Lagsir bracht PEC Zwolle al na acht inuten spelen op voorsprong in Almelo. De middenvelder schoot van afstand raak en passeerde doelman Michael Brouwer: 0-1. Nog voor rust werd de wedstrijd in het slot gegooid. De bezoekers kwamen op 0-3 door treffers van Thomas van den Belt en Lennart Thy. Ex-koploper Heracles had op eigen veld niks in te brengen tegen de ploeg van trainer Dick Schreuder.

Heracles ging in de tweede helft wat sterker van start. De thuisploeg kwam tot wat kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. PEC speelde de wedstrijd zakelijk uit en nam de volle buit mee uit Almelo. PEC is door de winstpartij de nieuwe koploper in de KKD.