Reactie

Van Nistelrooij rekent op Madueke: 'Zonder tegenbericht is hij speler van PSV'

Van Nistelrooij rekent op Madueke: 'Zonder tegenbericht is hij speler van PSV'

15-01-2023 14:34

Ruud van Nistelrooij gaat niet uit van een vertrek van Noni Madueke bij PSV. De Engelsman staat in de belangstelling van Chelsea, maar als het aan de oefenmeester ligt speelt hij de tweede seizoenshelft gewoon in Eindhoven.

Begin afgelopen week sijpelden de berichten door over de sluimerende interesse van Chelsea in Madueke. Die berichtgeving werd met de dag hardnekkiger en volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International hebben The Blues inmiddels zelfs een bod van dertig miljoen euro gedaan op hun aanvallende transfertarget.

Ondanks de transferperikelen peinst Van Nistelrooij er niet over om zijn smaakmaker op de bank te zetten. "Zonder tegenbericht is hij speler van PSV. Dat heb ik bij Gakpo ook tot in den treure herhaald. Hij staat er fysiek en mentaal goed op. Dan kan hij starten”, begint de oefenmeester voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bij ESPN, die er niet met Madueke over heeft gesproken. "Nee, ik observeer. Ik observeer hem en let op wat ik zie in zijn gedrag. Daar was niets op aan te merken."

Ondanks dat Van Nistelrooij niets geks heeft geobserveerd, concludeert hij wel dat spelers zich anders kunnen gedragen wanneer grote clubs aan ze worden gelinkt. "Jongens die tijdens transferperiodes bij andere clubs worden genoemd... Dat doet iets met hen. Maar zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat hij blijft", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!