Transfernieuws

'Deense topclub stuurt scouts naar Heerenveen om Noppert van dichtbij te bekijken'

'Deense topclub stuurt scouts naar Heerenveen om Noppert van dichtbij te bekijken'

15-01-2023 14:17

Andries Noppert staat in de belangstelling van FC Kopenhagen. De Deens regerend landskampioen zag Mathew Ryan naar AZ trekken en ziet in de doelman van SC Heerenveen een geschikte opvolger, weet de Leeuwarder Courtant.

Volgens het Friese medium zou Kopenhagen enkele afgevaardigden naar Heerenveen hebben gestuurd om Noppert te bekijken in de wedstrijd tegen AZ (0-2). De Oranje-international geldt als één van de kandidaten om de openstaande vacature voor eerste doelman in te vullen. Naar verluidt hebben de Denen zich nog niet officieel gemeld in Friesland.

De interesse in Noppert komt niet uit de lucht vallen. De doelman heeft zich op het WK in Qatar in de kijker gespeeld met Oranje, waar hij als eerste doelman fungeerde onder Louis van Gaal. De Toren van Joure werd ook genoemd bij Ajax, maar die gingen uiteindelijk met Gerónimo Rulli aan de haal. Door een winterse transfer naar de hoofdstad kan dan ook definitief een streep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!