Nieuws

Cynisch applaus irriteert Van Hooijdonk: 'Vind het een beetje apart en pijnlijk'

Cynisch applaus irriteert Van Hooijdonk: 'Vind het een beetje apart en pijnlijk'

15-01-2023 12:26 Laatste update: 13:43

Sydney van Hooijdonk speelde zaterdagavond tegen AZ een teleurstellende wedstrijd. De aanvaller van SC Heerenveen ging onder begeleiding van een cynisch applaus het veld af en dat zit hem dwars.

Van Hooijdonk ligt de laatste weken onder een vergrootglas. Afgelopen week ging de aanvaller al in op de kritiek van Foppe de Haan en na de wedstrijd tegen AZ blikte Van Hooijdonk terug op zijn wissel tegen de Alkmaarders. "Je krijgt dat soort dingen als voetballer altijd wel mee. Ik had het gevoel dat het een cynisch applaus was, toen ik eruit ging, dat ze er blij mee waren", begon de 22-jarige spits bij ESPN. "Het is wel pijnlijk, eerlijk gezegd, daar ga ik niet over liegen. Helemaal na mijn periode bij Heerenveen tot nu toe, vind ik het een beetje apart en pijnlijk."

Na een vier weken durende doelpuntendroogte in de competitie wist Van Hooijdonk tegen FC Volendam in de beker eindelijk weer op het scoreformulier te belanden. Zelf is de huurling van Bologna wel te spreken over zijn spel. "Ik heb tot nu toe zeven goals gemaakt dit seizoen. Normaal gesproken haal je dan dubbele cijfers, dan doe je het als spits denk ik niet slecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!