Breaking news

Ajax wint voor vijfde keer op rij niet in Eredivisie, gelijk tegen Twente

Ajax wint voor vijfde keer op rij niet in Eredivisie, gelijk tegen Twente

14 januari - 22:59
9

Het is Ajax voor de vijfde keer op rij niet gelukt om te winnen in de Eredivisie. In eigen huis kwamen de Amsterdammers met tien man niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente.

De eerste grote kansen waren voor de bezoekers. Vaclav Cerny en Michel Vlap lieten het in de beginfase na om de openingstreffer binnen te werken. Zij raakten allebei de paal. Even later leverde Devyne Rensch een te korte terugspeelbal in bij Ricky van Wolfswinkel, die zodoende op Eredivisiedebutant Gerónimo Rulli af kon. Hij faalde, maar het eerste gefluit in de Johan Cruijff Arena klonk vanaf de tribunes.

Ajax kreeg middels twee kopballetjes van Davy Klaassen mogelijkheden om zelf te scoren, maar bij beide keren lag Lars Unnerstall in de weg. Na een halfuur brak Van Wolfswinkel in een één-op-één-duel met Rensch door de Ajax-defensie. Hij werd naar de grond gehaald door Rensch, die daardoor de rode kaart ontving en zelf nog akelig geblesseerd raakte. Ajax moest zodoende met tien man de tweede helft in.

Schreuder bracht Mohammed Kudus voor Calvin Bassey om meer aanvallende impulsen te creëren. Kansen ontstonden er in de tweede helft voor beide ploegen echter nauwelijks en als die er al waren, kwamen ze vaak door onderlinge foutjes. Zo schoof Rulli de bal in de voeten van Van Wolfswinkel, maar vanuit een lastige hoek wist de Twente-spits geen medespeler te bereiken. Kenneth Taylor was voor Ajax het dichtstbij met een schot vlak langs de paal.

Twente speelde voorzichtig, om de Amsterdammers geen counterkansen te geven. Steven Bergwijn viel, hersteld van griep, in bij Ajax en maakte zodoende zijn eerste minuten sinds het WK in Qatar. Het speelbeeld bleef in de tweede helft karig. De thuisploeg kwam nauwelijks aan voetballen toe en was vooral aan het tegenhouden. Verdere grote kansen ontstonden er niet.

Door de remise staat Ajax vooralsnog op de derde plaats in de Eredivisie. Volgende week wacht De Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdamse koploper kan zondag tegen FC Groningen het onderlinge gat vergroten tot vijf punten. Twente staat na zaterdag nog steeds vijfde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie