Nieuws

Onbegrip bij ESPN-analisten om Ajax-defensie: 'Waarom loop je hier dat risico?'

Onbegrip bij ESPN-analisten om Ajax-defensie: 'Waarom loop je hier dat risico?'

14-01-2023 22:10

Halverwege de kraker in de Eredivisie tussen Ajax en FC Twente staat het 0-0. De Amsterdammers moeten verder met tien man. Devyne Rensch ontving een rode kaart door Ricky van Wolfswinkel neer te halen. De analisten van ESPN vinden het verdedigende geschutter van Ajax opmerkelijk en stellen dat Twente al lang op voorsprong had kunnen staan.

"Volgens de regels van de voetbalwet is dit een rode kaart, ondanks dat het misschien licht is. Van Wolfswinkel weet precies wat hij moet doen. Het is gewoon niet slim van Rensch", aldus Kwakman. Marciano Vink vult hem aan. "Ze staan hier weer een tegen een. Je moet dit wellicht beter inschatten, maar waarom zou je hier dat risico willen lopen?"

FC Twente had in de openingsfase meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar liet dat na. Vaclav Cerny en Michel Vlap raakten ongelukkig de paal. "Dat was pech. Maar moet je eens zien hoe Ajax verdedigt. Timber laat Van Wolfswinkel los en Álvarez Vlap. Dat is gewoon discipline. Ze laten hen gewoon lopen. Zo begon Ajax dus. Het is een belangrijke wedstrijd, maar als je niet simpel bij je mannetje blijft heb je hem net zo verspeeld als vorige week."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!