Nieuws

Nog geen witte rook nieuw contract Mertens: 'Anders vertrek ik met glimlach'

Nog geen witte rook nieuw contract Mertens: 'Anders vertrek ik met glimlach'

21-12-2021 14:59

Of Dries Mertens na afloop van het huidige seizoen nog voor Napoli speelt, is nog steeds onzeker. De club kan zijn medio 2022 aflopende contract met een seizoen verlengen, door een eenzijdige optie te lichten. Tot op heden is dat nog niet gebeurd, waardoor de toekomst van de 34-jarige aanvaller onzeker is.  

In gesprek met Sky Sport Italia bevestigt Mertens dat een akkoord tot op heden niet bereikt is met zijn huidige werkgever en dat de optie alleen door Napoli gelicht kan worden. "Als de club de clausule niet licht, zal ik iedereen bedanken voor deze tijd hier en zal ik met een glimlach vertrekken." 

De Rode Duivel is in zijn nopjes met de overwinning van Napoli op bezoek bij AC Milan (0-1) en looft zijn trainer. "Een ongelofelijk succes, mijn teamgenoten presteren ontzettend goed. Spalletti heeft veel ervaring en geeft die door aan het team". Dat Mertens erg gelukkig is in Italië benadrukt hij nog maar eens. "Ik heb alles gegeven en Napels heeft mij op zijn beurt alles gegeven. 

De kleine spits speelt al sinds 2013 voor de Italiaanse grootmacht. Met 141 doelpunten is de kleine dribbelaar de topscorer aller tijden. Met zijn 122ste treffer passeerde Mertens clublegende Diego Armando Maradona, waardoor zijn naam voorgoed in de clubanalen staat. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!