Volendam pakt wederom cruciale driepunter: winst in eigen huis tegen RKC

14-01-2023 20:40

FC Volendam is vooralsnog ongeslagen in het nieuwe Eredivisiejaar. De ploeg van trainer Wim Jonk won voor de tweede keer op rij in een do-or-die-wedstrijd. In eigen huis werd het 2-1 tegen RKC Waalwijk.

De eerste kansjes waren voor RKC. Tot tweemaal toe braken de Brabanders door de Volendamse defensie, maar tot een vroege voorsprong kwam het niet. Tien minuten later liet de thuisploeg voor het eerst echt van zich horen. Robert Mühren mistte een onwaarschijnlijk grote kans, waarna een aanval later Gaetano Oristanio de bal op de lat schoot.

Volendam mocht tien minuten voor rust nog van geluk spreken dat het met tien man op het veld mocht blijven staan. Derry John Murkin schoffelde zijn directe tegenstander hard van achteren onderuit, maar scheidsrechter Bas Nijhuis gaf slechts geel.

Een verder redelijk saaie wedstrijd kwam op een dik een uur speeltijd tot leven door een doelpunt van Mats Seuntjens. De van Fortuna Sittard overgekomen aanvaller ontving de bal vanaf rechts en knalde hard raak. Het antwoord van Volendam volgde niet snel daarna. Xavier Mbuyamba kopte de bal vanuit een voorzet prachtig achter doelman Etiënne Vaessen. In de 80e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een dribbel van Oristanio bolde Florent Da Silva uiteindelijk het net.

Door de overwinning staat Volendam momenteel op de zestiende plaats, slechts één punt boven de directe degradatiestreep. RKC vinden we terug in de middenmoot op plek elf.