Nieuws

Opstellingen Ajax en Twente: Rulli maakt Eredivisiedebuut, Jans wisselt middenveld

Opstellingen Ajax en Twente: Rulli maakt Eredivisiedebuut, Jans wisselt middenveld

14 januari - 19:59

De opstellingen van Ajax en FC Twente zijn bekend. Om 21.00 uur wordt er in de Johan Cruijff Arena afgetrapt voor de kraker tussen de nummers twee en vier van de Eredivisie. Bij de Amsterdammers keren veel spelers weer terug van ziekte of blessures.

Ajax verkeert de laatste weken niet in vorm. De laatste competitiezege dateert van 22 oktober. Vorige week werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen NEC. Veel spelers keren van ziekte weer terug. Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus zijn er weer bij, maar starten op de bank. Gerónimo Rulli maakt zijn debuut in de Eredivisie. Brian Brobbey kampte met een schouderkwetsuur, maar is desondanks fit genoeg om in de basis te starten. Datzelfde geldt voor Edson Álvarez.

FC Twente doet het uitstekend en is al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Ron Jans verkiest Michel Vlap boven Sem Steijn 'op tien'. Ramiz Zerrouki is er na veel transferperikelen ook gewoon weer bij. Joshua Brenet is daarentegen naar de bank verwezen. De Noorse aanwinst Alfons Sampsted start rechtsachterin.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Klaassen, Taylor; Conceição, Brobbey, Tadic.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadilek, Vlap; Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s