Nieuws

Guardiola rustig na afloop, maar zet vragen bij arbitrage: 'Was zeker buitenspel'

Guardiola rustig na afloop, maar zet vragen bij arbitrage: 'Was zeker buitenspel'

14-01-2023 17:33

Pep Guardiola verloor zatermiddag met 2-1 in de Manchester Derby tegen het United van Erik ten Hag. De Spaanse manager reageert na afloop voor de camera's van Viaplay opmerkelijk rustig, maar zet zijn vraagtekens bij het arbitrale optreden.

City kwam na een uur spelen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jack Grealish, maar gaf het later in een paar minuten tijd weer compleet uit handen. Guardiola is echter niet van zijn á propos. "We hebben heel goed gespeeld in deze moeilijke entourage. Het is een fantastische wedstrijd geworden, maar helaas konden we hem niet winnen."

Bij de 2-1 van Marcus Rashford klonken er geluiden van buitenspel, maar de scheidsrecher wuifde het weg. "Rashford stond zeker buitenspel, maar voor de precieze regels moet je bij de scheidsrechter zijn. In de eerste helft stak de grensrechter steeds zijn vlag omhoog, maar dat deed hij nu niet en dat moeten we accepteren. Wij weten ook dat we beter moeten spelen als we kampioen willen worden."

Hij heeft ten slotte nog lovende woorden over voor collega Ten Hag. "United heeft het goed gedaan. Ik heb respect voor hen, ook al weet ik dat we grote rivalen zijn en dat de fans dat misschien niet hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!