Nieuws

'Feyenoord komt in zoektocht naar ontbrekend puzzelstukje uit bij international'

'Feyenoord komt in zoektocht naar ontbrekend puzzelstukje uit bij international'

14-01-2023 16:10 Laatste update: 16:12
2

Meerdere bronnen rondom Feyenoord, waaronder Feyenoord Transfermarkt, melden dat de Rotterdammers Jerdy Schouten terug willen halen naar Nederland. De 26-jarige middenvelder zou het ontbrekende puzzelstukje moeten worden voor trainer Arne Slot.

Schouten stapte in 2019 voor circa drie miljoen euro over van Excelsior naar Bologna. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2026. De controlerende middenvelder ontwikkelde zich razendsnel en maakte op 8 juni 2022 zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Wales.

Feyenoord verkocht Fredrik Aursnes in de zomer van 2022 aan Benfica, maar haalde er tot op de dag van vandaag nog geen directe vervanger voor terug. Quinten Timber kwam over van FC Utrecht, maar zijn controlerende waarde is lang niet zo groot voor de stadionclub als de Noor dat had. Feyenoord klopte eerder al tevergeefs aan bij FC Twente voor de diensten van Ramiz Zerrouki. De Tukkers wilden hun smaakmaker koste wat kost binnen boord houden.

Slot zou al met Schouten hebben gesproken. Feyenoord kan hem overnemen, maar zou in eerste instantie tot een huurovereenkomst met optie tot koop moeten komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!