United boekt sensationele overwinning op Old Trafford tegen stadsgenoot City

14-01-2023 15:22 Laatste update: 16:35
2

Manchester United heeft de stadsderby met 2-1 gewonnen van Manchester City. De ploeg van Erik ten Hag draaide een achterstand volledig om en boekte een sensationele overwinning.

Ten Hag koos er in de stadsderby voor om Luke Shaw centraal achter in te positioneren. Hierdoor kreeg Tyrell Malacia de kans als linksback en werd Lisandro Martínez naar de bank verwezen. Antony moest tevens op de bank beginnen en werd in de basis vervangen door landgenoot Fred.

In de openingsfase was het United dat het spel qua balbezit domineerde. Hoewel er geen grote kansen waren voor beide ploegen, was het Bruno Fernandes met het eerste wapenfeit. De Portugees schoot richting doel, maar zijn schot vloog net voorlangs. de tweede grote kans voor United kwam op naam van Marcus Rashford. Doelman Ederson kwam vroeg uit, maar de Engelse aanvaller was de keeper te snel af. De Engelsman omspeelde de doelman maar stuitte daarna op Manuel Akanji. Vlak voor rust sloeg de paniek toch even toe op Old Trafford. Rashford ging naar de grond en leek zichtbaar aangeslagen te zijn. Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in.

In de rust koos Ten Hag er voor om Anthony Martial naar de kant te halen en Antony in te brengen. Hoewel het er op leek dat Rashford de strijd moest staken, kon de aanvaller gewoon de tweede helft van start gaan. De gevaarlijkste aanval in de openingsfase kwam op naam van Bernardo Silva. Kevin De Bruyne slingerde de bal in de zestien meter op de Portugees, maar die stuitte op Raphaël Varane. Na Ten Hag besloot ook Pep Guardiola te wisselen. Phil Foden werd vervanger door Jack Grealish. Diezelfde Grealish werd enkele minuten later de gevierde man. In de zestigste minuut zette hij zijn ploeg, na een piekfijne voorzet van De Bruyne, op voorsprong.

Na het doelpunt van Grealish kantelde het spel de kant van United op. Hoewel het alle schijn had van buitenspel van Rashford, was het Fernandes die de score in evenwicht bracht. Enkele minuten later was het helemaal feest toen Rashford de score voor The Mancunians verdubbelde. Een spectaculaire ommekeer vond plaats op Old Trafford. City kwam de tegenslag niet meer te boven waardoor de eindstand werd bepaald op 2-1. Het gat tussen United en City bedraagt na de overwinning van United nog maar één punt in het voordeel van City.