Nieuws

Ten Hag legt tactische keuzes uit: 'Dit past goed bij de fysieke kwaliteiten'

Ten Hag legt tactische keuzes uit: 'Dit past goed bij de fysieke kwaliteiten'

14 januari - 13:41 Laatste update: 13:46

Erik Ten Hag stelt dat Lisandro Martínez nog niet fit genoeg is voor negentig minuten tegen Manchester City. De Argentijn zit op de bank, al heeft dat ook te maken met tactische keuzes. De Nederlandse manager sprak daarnaast zijn bewondering uit voor aanwinst Wout Weghorst.

In de stadsderby tegen City kiest Ten hag er voor om Luke Shaw centraal achterin te positioneren. Martínez moet hierdoor genoegen nemen met een plek op de bank. "We hadden de laatste weken veel clean sheets toen Varane en Shaw samen hebben gespeeld. Martínez is net terug van het WK en heeft niet veel wedstrijden gespeeld. Hij speelde wel negentig minuten tegen Charlton, maar we hebben grote wedstrijden nodig", begon Ten Hag tegenover de clubkanalen. "Al is dit ook een tactische beslissing. Dit past goed bij de fysieke kwaliteiten van Haaland en De Bruyne, spelers die de vleugelverdedigers dekken."

Ten Hag vertelt daarnaast gelukkig te zijn met aanwinst Weghorst. "Hij is het type spits dat we op dit moment niet hebben", vertelde de Nederlander. "Ik ken hem al lang en ik heb hem gevolgd. Hij weet elke keer te verrassen." Hoewel de Nederlander nog niet bij de selectie zit tegen Manchester City heeft de manager hoge verwachtingen van de sterke spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie