Nieuws

Ten Hag kiest voor opvallende opstelling: Malacia en Aké starten in stadsderby

Ten Hag kiest voor opvallende opstelling: Malacia en Aké starten in stadsderby

14-01-2023 12:45 Laatste update: 12:50

Erik ten Hag verrast in zijn opstelling tegen Manchester City. De Nederlandse manager kiest voor Tyrell Malacia als back en zet oud-Ajacied Antony op de bank.

Ten Hag kiest er voor om Luke Shaw centraal in de defensie te stationeren in de derby tegen City. Lisandro Martínez zit hierdoor op de bank. Malacia mag door deze tactische keuzes het vanaf de aftrap laten zien als linksback. De Nederlander kreeg de afgelopen twee bekerwedstrijden tegen Everton (3-1) en Charlton Athletic (3-0) ook al de kans en mag zich nu in de stadsderby bewijzen. Eerder dit seizoen startte Malacia ook tegen Manchester City, maar werd toen bij een 4-0 achterstand in de rust gewisseld.

Naast Malacia kiest Ten Hag voor nog een opvallende keuze. De net weer opgebloeide Antony begint op de bank. Fred begint in de basis waardoor de manager er waarschijnlijk voor kiest om met een man extra op het middenveld te spelen. Nathan Aké staat bij Manchteser City wél in de basis tegen United. De stadsgenoten trappen om 13.30 uur Nederlandse tijd af.

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia; Casemiro, Fred, Eriksen; Bruno Fernandes, Martial, Rashford.


Opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Akanji, Aké, Cancelo; Rodri, De Bruyne; Bernardo Silva, Mahrez, Haaland, Foden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!