Nieuws

Van Nistelrooij gelooft in droomstap Weghorst: 'Gewoon een kanjer van een vent'

Van Nistelrooij gelooft in droomstap Weghorst: 'Gewoon een kanjer van een vent'

14-01-2023 08:18

Ruud van Nistelrooij denkt dat Wout Weghorst zal slagen bij Manchester United. De trainer van PSV ging kort in op de droomtransfer van de hardwerkende spits.

Tijdens een persconferentie werd Van Nistelrooij gevraagd of Weghorst een dergelijke status als Van the Man kan gaan neerzetten. Zo ver wil de oud-spits niet gaan, maar vertrouwen is er wel degelijk. "Ik denk dat Wout een dusdanig karakter en dusdanige kwaliteiten in zich heeft dat hij er zal gaan staan. Ik heb hem meegemaakt bij Oranje en het is gewoon een kanjer van een vent. Met een competitief karakter en persoonlijkheid. Dat hebben we op het WK ook gezien."

Weghorst zal als stormram een aanspeelpunt in de lucht gaan fungeren. De spits liet op het WK tegen Argentinië al zien een wedstrijd te kunnen openbreken. "Wout is klaar voor zo’n stap. Hij gaat zijn bijdrage leveren, daar ben ik honderd procent van overtuigd. Hij kan echt impact hebben vanuit zijn kwaliteiten", meent Van Nistelrooij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!