Nieuws

Deel één van de bevestiging: Besiktas scheidt de wegen met Weghorst

Deel één van de bevestiging: Besiktas scheidt de wegen met Weghorst

13-01-2023 19:47 Laatste update: 20:04

De transfer van Wout Weghorst naar Manchester United lijkt inmiddels onvermijdelijk: Besiktas heeft officieel bevestigd afscheid te hebben genomen van de Nederlander.

Dat laat de Turkse topclub vrijdagavond via de officiële kanalen weten. Besiktas ontvangt 2,8 miljoen euro van Manchester United. Weghorst werd door Besiktas van Burnley gehuurd, maar maakt nu een terugkeer naar de Premier League door het seizoen bij Manchester United af te maken. Weghorst verruilde het afgelopen seizoen VfL Wolfsburg voor een Engels avontuur om Burnley voor degradatie te behoeden, maar dat lukte de Nederlander niet.

Het sterke optreden van Weghorst op het WK tegen Argentinië zorgde onder meer voor de interesse van The Red Devils. Manager Erik ten Hag wil de spits als stormram gebruiken en als aanspeelpunt in de lucht, twee kwaliteiten waar de ploeg van United momenteel minder over beschikt. Weghorst verlaat Turkije na een zeer goede eerste seizoenshelft. De Nederlander was in zestien wedstrijden goed voor acht doelpunten en drie assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!