Nieuws

Schreuder mist basiskrachten tegen Twente: 'Een aantal kan nog niet starten'

Schreuder mist basiskrachten tegen Twente: 'Een aantal kan nog niet starten'

13-01-2023 18:42 Laatste update: 20:13

Trainer Alfred Schreuder zal niet over al zijn spelers kunnen beschikken in de topper tussen Ajax en FC Twente. De Amsterdammers kampten met een griepgolf en daar is nog niet iedereen voldoende van hersteld.

Schreuder licht in gesprek met Ajax TV enkele spelers uit. "Het gaat een stuk beter. We hebben goed nieuws te melden, want de jongens hebben allemaal buiten kunnen trainen", begint de trainer positief. "Nog niet allemaal met de groep, maar ze zijn wel op het veld geweest."

"Een aantal jongens is langdurig ziek geweest en kan zeker niet starten. We hebben ook een aantal jongens dat maar één of twee dagen ziek is geweest. Als zij de training doorkomen, denk ik dat zij morgen kunnen starten", vervolgt Schreuder.

De oefenmeester gaat ervan uit dat Steven Bergwijn nog niet in actie kan komen. "Steven is het meest ziek van iedereen geweest. Het zou mooi zijn als hij er weer bij kan zijn", stelt Schreuder hoopvol. Mohammed Kudus oogt volgens de trainer 'behoorlijk oké'. 

Brian Brobbey hield een schouderblessure over aan het duel met NEC. De spits liet het bekerduel met FC Den Bosch daarom schieten. "Ik heb Brian net nog even gesproken en hij denkt dat het normaal gesproken geen probleem moet zijn. Maar we zullen het vandaag nog moeten afwachten", besluit Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!