Nieuws

Jans droomt van titel: 'Gun Schreuder het beste, maar zaterdag hebben we maling'

Jans droomt van titel: 'Gun Schreuder het beste, maar zaterdag hebben we maling'

13-01-2023 15:59

Nu FC Twente koploper Feyenoord tot op vier punten is genaderd, durft Ron Jans stiekem te dromen van de kampioensschaal. De trainer staat zaterdagavond tegenover het niet in vorm verkerende Ajax.

"Ik weet niet of het realistisch is, maar dromen over een kampioenschap mag", aldus Jans op het persmoment. "Maar hoe mooi zou het zijn als we op 28 mei ook nog over de titel praten... Dan spelen we de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Ajax, in ons eigen stadion. Tegelijkertijd speelt AZ tegen PSV. Hoe mooi kan die ontknoping worden?", glundert de trainer.

Bij een overwinning klimmen de Tukkers over Ajax heen. Vorig jaar werd Twente nog met 5-0 afgedroogd door de Amsterdammers. "Nu staan we er beter voor", aldus Jans. Bovendien had Ajax last van de nodige griepgevallen. "En als die griep gepaard gaat met koorts, dan lever je wel wat in." Jans hoopt op voorsprong te komen in de Johan Cruijff Arena. "Als we met 1-0 voorkomen, dan kan er wel iets in zo'n stadion gebeuren."

"Maar Alfred is een goede collega van me. Ik gun hem het beste, alleen zaterdag niet. Dan hebben we even maling aan alles."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!