Nieuws

AZ-debuut Ryan uitgesteld, Jansen voerde al gesprek: 'Vanuit dat oogpunt lastig'

AZ-debuut Ryan uitgesteld, Jansen voerde al gesprek: 'Vanuit dat oogpunt lastig'

13 januari - 15:14 Laatste update: 15:47

AZ Alkmaar kan voorlopig niet beschikken over de kersverse aanwinst Mathew Ryan. De doelman en de Alkmaarders moeten wachten op de immigratie- en naturalisatiedienst, ofwel de IND. 

Ryan kwam vorige week over van FC Kopenhagen, maar tegen de Friezen kan de doelman nog niet in actie komen. "We hopen dat hij er in de volgende tegen Fortuna Sittard bij is, vanmiddag hebben we een afspraak bij de IND", laat trainer Pascal Jansen weten.

Jansen voerde afgelopen week een gesprek met de huidige eerste doelman Hobie Verhulst. "Dat was niet per se een moeilijk gesprek. Ik heb dat gesprek gevoerd met onze keeperstrainer Nick van Aert", aldus de trainer. "Vanuit menselijk oogpunt is zo’n gesprek best lastig en Hobie heeft het natuurlijk ook naar behoren gedaan bij AZ."

"Hij heeft bijvoorbeeld Peter (Vindahl, red.) eruit gekeept", vervolgt Jansen. "Een paar uitglijders gemaakt maar oké, hij is nooit door de ondergrens gegaan. Hobie is ook de eerste keeper die vanuit de jeugdopleiding van de club eerste keeper is geworden. We hebben nu gekozen voor een keeper die in onze ogen beter is."

Na het gesprek keepte Verhulst tegen Excelsior. "Er zal emotie zijn bij hem, maar als ik afga zoals hij nu traint dan zie ik dat hij er dus goed mee omgaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie