Transfernieuws

'Memphis kan Atlético-transfer op buik schrijven, Barça versterkt geen concurrent'

'Memphis kan Atlético-transfer op buik schrijven, Barça versterkt geen concurrent'

13-01-2023 13:17 Laatste update: 13:21

De huurtransfer van Memphis Depay naar Atlético Madrid gaat er niet van komen, stelt Alfredo Martínez. Volgens de Spaanse journalist is FC Barcelona niet van plan om een directe concurrent te versterken.

Mocht het directe concurrentie-argument daadwerkelijk heersen in Catalonië, dan is dat opmerkelijk te noemen. Na zestien speelronden heeft Barcelona een gat geslagen van liefst veertien punten. Een andere factor die de transfer zou kunnen dwarsbomen is de verstoorde relatie tussen Barcelona en Atlético. De twee clubs vochten het laatst nog uit in de rechtszaal door de transfer van Antoine Griezmann.

Volgens de Spaanse journalist zou Barcelona wel open staan om te onderhandelen over een transfer van Memphis, maar niet met de Madrilenen. Het contract van de Nederlander komt aankomende zomer tot een einde en dus is dit hét moment om hem definitief van de hand te doen.

Het huwelijk tussen Barcelona en Memphis begon veelbelovend onder Ronald Koeman, maar sinds de komst van Xavi Hernández zijn er breukjes ontstaan. De Oranje-vedette zag met Robert Lewandowski, Ferran Torres en Raphinha drie aanvallers naar de club komen en Ansu Fati herstellen van een blessure waardoor hij steeds minder speelminuten maakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!