Reactie

Ten Hag ziet man in vorm bij United: 'We kunnen hem als tactisch wapen gebruiken'

Ten Hag ziet man in vorm bij United: 'We kunnen hem als tactisch wapen gebruiken'

13-01-2023 12:15 Laatste update: 13:44

Vier maanden geleden ging Manchester United nog met 6-3 ten onder tegen Manchester City, maar halverwege januari hangt de vlag er een stuk anders bij. Erik ten Hag heeft alle vertrouwen in een goed resultaat tegen de ploeg van Pep Guardiola.

In het Etihad Stadium velden Erling Haaland en Phil Foden United nog met hun hattricks, maar Ten Hag verwacht dat taferelen als dat zaterdag niet voor gaan komen. "Ik denk dat we het iedere ploeg moeilijk kunnen maken. We weten dat het heel moeilijk wordt als City op zijn best is, maar wanneer wij ons beste spel laten zien is er een kans", begon de manager bij TalkSPORT.

Bij City loopt met Haaland een goaltjesdief rond, maar United heeft er de laatste weken toch ook één in huis. Marcus Rashford scoorde al zeven keer in de zes wedstrijden die na de winterstop werden afgewerkt. "We kunnen hem als tactisch wapen gebruiken, hij scoort momenteel aan de lopende band. Als hij deze focus behoudt, weet ik zeker dat hij nog meer gaat scoren", besloot Ten Hag.

Mocht United zegevieren tegen de stadsgenoot, dan ziet de wereld er nog rooskleuriger uit. The Mancunians naderen The Citizens momenteel op vier punten, waardoor het dan slechts één punt achter hen zou staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!