Nieuws

'Vals bescheiden' Wieffer oogst lof: 'Valt helemaal niet uit toon bij Feyenoord'

'Vals bescheiden' Wieffer oogst lof: 'Valt helemaal niet uit toon bij Feyenoord'

13-01-2023 10:38

Mats Wieffer kan na zijn eerste basisplaats voor Feyenoor tegen PEC Zwolle rekenen op lovende woorden van de analisten van ESPN. De van Excelsior overgekomen middenvelder scoorde en gaf een assist in het met 3-2 gewonnen bekerduel met de Zwollenaren.

"Hij is wel een echte Arne Slot-voetballer", begint Arnold Brugging zijn lofzang bij ESPN. "Hij ziet het spel zoals Slot dat zelf ook deed. Het is niet zo gek als je daar als trainer dan extra van houdt, omdat hij gewoon spelintelligentie heeft. Dat heeft hij meer dan andere spelers. Hij kan het spel versnellen op de juiste momenten. Het zal me niet verbazen dat als hij helemaal fit is, hij de vaste man wordt op het middenveld."

Presentator Milan van Dongen weet dat Wieffer daar zelf nog anders over denkt. "Ik sprak hem na de oefenwedstrijd tegen Emmen en toen was hij juist heel zelfkritisch: Ik moet veel beter scannen, veel beter om me heen kijken." Volgens Pierre van Hooijdonk doet de spelverdeler aan 'valse bescheidenheid'. "Want je gaat niet in een keer van niet zo goed scannen naar heel goed kunnen scannen."

Van Hooijdonk is ook onder de indruk van de middenvelder. "Hij valt helemaal niet uit de toon bij dit Feyenoord", aldus de analist. "Het is een teamspeler, dus het is ook wel van belang dat het team goed speelt, anders valt hij er wel tussenuit. Hij speelt niet voor zichzelf", voegt Bruggink daaraantoe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!