Nieuws

'Winnaar' Tannane kijkt uit naar derby: 'Ik ben benieuwd hoe ik ontvangen word'

'Winnaar' Tannane kijkt uit naar derby: 'Ik ben benieuwd hoe ik ontvangen word'

13-01-2023 08:54 Laatste update: 09:33

Oussama Tannane koestert geen enkel wrok tegen Vitesse. De middenvelder dook afgelopen zomer op bij aartsrivaal NEC en gaat zaterdag bij zijn oude club op bezoek in de Gelredome, waar hij voor het eerst de Gelderse derby in het rood-groene shirt zal spelen.

"Ik weet dat de derby voor alles en iedereen bij NEC en in Nijmegen belangrijk is", begint Tannane in een interview met de Gelderlander. Volgens de middenvelder is de derby voor hem niet per se 'elektrisch geladen', maar spelen er wel zaken mee. "Ik heb tweeënhalf jaar bij Vitesse gespeeld. Ik ben ook benieuwd hoe ik zondag word ontvangen in de Gelredome."

Eén jaar geleden nam Tannane afscheid van Arnhem. Het boterde niet meer tussen hem en de club, met voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch in het bijzonder. "Ik koester geen enkel wrok tegen Vitesse, maar de situatie met Letsch voelde als een aanslag. Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom het zo is gelopen", stelt Tannane, die zich niet gelijk behandeld voelde. "Ik voelde ondankbaarheid. Ja, ik was bezig met een transfer, maar ik was niet de enige. Riechedly Bazoer en Matus Bero zeiden dat bijvoorbeeld ook, maar die bleven in de basis staan. Dat kan niet, je moet iedereen gelijk behandelen."

Of dat iets met het zelfvertrouwen van Tannane heeft gedaan, niet echt. De Marokkaan noemt zichzelf een 'winnaar' en weet dat hij moeilijk te stoppen is. "Tegenstanders zoeken mij altijd op. Veel mensen kennen mij als een fantastische speler, maar tegenstanders kijken anders. Ze kunnen mij niet stoppen", aldus de creatieveling, die 'altijd met wind tegen' rent. "Als ik me dat alles aantrok, zat ik nu in de put. Ik heb een ruggengraat en in het veld ga ik mijn eigen weg. Mijn benen vertellen het verhaal."

Het duel tussen Vitesse en NEC wordt aankomende zondag om 12.15 gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!