Reactie

Te Wierik verbijsterd na afgang tegen amateurs: 'Moeten ogen uit onze kop schamen'

Te Wierik verbijsterd na afgang tegen amateurs: 'Moeten ogen uit onze kop schamen'

13-01-2023 08:01

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik kan niet geloven wat hem donderdagavond is overkomen. De Trots van het Noorden werd net als SC Cambuur uitgeschakeld door een amateurploeg: SV Spakenburg was met 2-3 te sterk.

Dat het niet goed gaat met Groningen, is een understatement. Vlak voor de winterstop werd trainer Frank Wormuth ontslagen, waarna voormalig assistent-trainer Dennis van der Ree werd aangesteld om het seizoen af te maken. In de competitie werd er met 1-0 verloren van Excelsior, maar tegen Spakenburg werd afgelopen donderdag het dieptepunt bereikt.

Te Wierik heeft het allemaal van dichtbij zien gebeuren en verscheen na afloop van het duel verbijsterd voor de camera’s. "Ik ben er echt een beetje stil van. Het is echt schandalig", begon hij bij RTV Noord Sport. "Als je eerst van Excelsior verliest en nu thuis van Spakenburg, dan doen we heel veel dingen niet goed met elkaar. Ik vind dat we onze trainer en fans in de steek hebben gelaten."

Daar was het nog niet mee gedaan voor de verdediger, die klare taal sprak. "We moeten onze ogen uit onze kop schamen, deze komt keihard aan. Zo heb ik nog nooit verloren. Hoe ik in slaap ga komen weet ik niet, ik ben hier stil van", besloot hij.

Lang treuren kan Groningen niet. De Noorderlingen nemen het aanstaande zondag in eigen huis op tegen de koploper van de Eredivisie: Feyenoord komt op bezoek. Het duel begint om 16.45.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!