Reactie

Potter verdedigt Félix na rode kaart: 'Duidelijk een tackle van een aanvaller'

Potter verdedigt Félix na rode kaart: 'Duidelijk een tackle van een aanvaller'

13-01-2023 07:40 Laatste update: 07:46

Graham Potter heeft de actie van João Félix verdedigt. De Portugees produceerde een heftige tackle op Kenny Tete die hij met rood moest bekopen, maar volgens de Chelsea-manager is het niet zo dat hij zijn hoofd verloor.

Félix maakte donderdagavond zijn debuut voor Chelsea. De 23-jarige aanvaller maakte zelfs zijn basisdebuut voor de Londenaren, maar dat werd na een klein uur spelen abrupt beëindigd. De Portugees liet de bal te ver van zijn voet afspringen en wilde dat corrigeren met een tackle, waarbij hij zijn been hoog in de lucht liet hangen. De rode kaart was het gevolg.

"Het was duidelijk een tackle van een aanvaller", begon Potter, die zijn team na het voorval nog met 2-1 zag verliezen van Fulham. De verliezend manager voelde er niet veel voor om alles op zijn nieuwste aankoop te schuiven. "Het was geen emotionele tackle. Hij was gewoon niet gecontroleerd, het was een voetbalactie die past bij de snelheid van de Premier League. Hij wilde niemand pijn doen. Hij verloor zijn hoofd niet", besloot de manager, opgetekend door The Daily Mail.

Félix werd afgelopen woensdag gepresenteerd door Chelsea. De Portugees kwam over van Atlético Madrid en maakt het seizoen op huurbasis af op Stamford Bridge.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!