Wedstrijdverslag

FC Groningen blameert zich tegen amateurs, FC Utrecht wel door naar achtste finale

FC Groningen blameert zich tegen amateurs, FC Utrecht wel door naar achtste finale

12-01-2023 21:51 Laatste update: 22:01

FC Groningen heeft zich donderdagavond geblameerd in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Dennis van der Ree ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen de amateurs van Spakenburg.

Tweededivisionist Spakenburg kwam na tien minuten spelen al op voorsprong tegen Groningen. Youri Koelewijn wilde voorgeven, maar zag dat zijn voorzet niet werd aangeraakt en achter doelman Michael Verrips belandde: 0-1. Nog voor rust kwam Spankenburg op een verdiende 0-2. Aanvoerder Floris van der Linden mocht van elf meter aanleggen en schoot feilloos raak.

Diezelfde Van der Linden kreeg twintig minuten voor tijd weer de kans om vanaf de strafschopstip raak te schieten en weer deed hij dat foutloos: 0-3. Na de derde tegentreffer leek Groningen pas wakker te worden. Invaller Damil Dankerlui wist in het laatste kwartier twee keer het net te vinden, maar daar bleef het bij. Spakenburg won met 2-3 en kan zich opmaken voor de achtste finale van de KNVB Beker

FC Utrecht deed wel wat het moest doen en won met 1-3 van Blauw Geel. Namens de ploeg van trainer Michael Silberbauer waren Sander van de Streek, Jens Toornstra en Anastasios Douvikas trefzeker. Aan de zijde van Blauw Geel was Ben van de Nieuwenhof trefzeker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!